شیر برقی Solenoid Valve
دیافراگم سلونوئید ولو یا شیر برقی Solenoid Valve به دستگاهی گفته می شود که به وسیله نیروی الکتریکی ، جریان سیال درون یک سیستم هیدرولیک یا پنوماتیک را قطع یا وصل یا تنظیم می کند. این وسیله از یک دو قسمت به نام های شیر (بدنه اصلی) و سولونوئید تشکیل شده است . سولونوئید درواقع یک بوبین برقی است که توانایی قطع و وصل و یا کنترل جریان سیال را دارد.
هر یک از این اعمال (مبنی بر کنترل جریان) طبق دستوراتی دستگاه از سیستم کنترل دریافت می کند، انجام می شوند. به طور کلی سلونوئید به تمامی قطعاتی سیم پیچ مفتولی با خاصیت الکترومغناطیسی گفته می شود. بنابر یک تعریف دیگر، به دستگاه هایی که انرژی برق را به انرژی مکانیگی تبدیل می کنند سلونوئیدی گفته می شود. عمکلرد یک سیستم سلونوئیدی به گونه ای است که عبور جریان برق از آن، باعث ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی می شود و این میدان حرکت خطی را موجب می شود.
قسمت سولونوئید شیر برقی بگ فیلتر از سیم پیچ ، میله آهنی ، فنر، شیر کنترلی و کانال کنترلی تشکیل شده است. اگر بخواهیم به طور دقیق تر با اجزای سلنوئید آشنا بشویم ، می توانیم وظیفه اجزای آن را به صورت زیر شرح دهیم :
سیم پیچ از سیم مسی پیچیده شده تشکیل می شود که هر یک از لایه های سیم با کاغذ چرب و عایق از یکدیگر جدا می شوند. کل این سیم پیچ با لاک محافط در برابر رطوبت ، سیالات و روغن ها یا محلول ها پوشیده می شود.
قاب : قاب ها از لایه های ورق فولاد تولید می شوند. به هنگاه اتصال جریان الکتریکی به سیم پیچ، قاب خاصیت آهنربایی پیدا کرده و موجب جذب سنبه و حرکت آن می شود
سنبه یولنوئید : قسمت متحرک درون سولونوئید ، سنبه است که از لایه های فولاد ساخته می شود.
در هنگام فعالیت سولونوئید جریان به مقدار کمی از مجرا و شیر کنترلی عبور می کند. برای آب بندی قسمت های مختلف دستگاه، از آب بندهای لاسیتیکی یا فلزی استفاده می شود. فنر دیافراگم نیز در مواقعی که ولو غیر فعال است، دیافراگم را باز نگه می دارد.
ساختار یک شیر برقی یا سلونوئیدی ولو شامل یک سیم پیچ است که به طورت مارپیچ در اطراف یک پیستون آهنی پیچیده شده است. به طور جزئی تر میتوان گفت این دستگاه از یک بدنه ، ورودی سیال ، خروجی سیال ، سیم پیچ ، قاب سیم پیچ ، اتصال سیم ها ، میله فلزی ، فنر، دیافراگم و دریچه خروجی تشکیل شده است. به دلیل خاصیت منحصر به فرد مواد الکترومغناطیس مبنی بر قابلیت خاموش و روشن شدن (با حذف جریان) ، سلونوئید ولو ها را می توان به عنوان سویچ و به طور کاملا خودکار مورد استفاده قرار داد.
مثل همه ی میدان های مغناطیسی ، سلونوئید در شیر برقی نیز یک قطب مثبت و یک قطب منفی دارد که مواد مغناطیسی را جذب یا دفع می کند. بر اساس این خاصیت ، در هنگام اتصال به جریان الکتریکی ، میدان به وجود آمده در هسته ولو، باعث حرکت پیستون به جلو و عقب می شود.
در زمانی که دستگاه به برق متصل و یا در حالت فعال است ، نیروی مغناطیسی بوبین باعث اعمال تغییراتی، از جمله باز کشیدن شیر کنترلی داخلی و یا تغییر در وضعیت دیافراگم ، در آن می شود که نتیجه آن عبور سیال از محفظه درونی دستگاه و هدایت آن به سمت خروجی است. اساس کار اینگونه شیرها اختلاف فشار در زیر و بالای دیافراگم بوده، و در صورتی که فشار بالای دیافراگم به هر دلیلی (اگرچه سلونوئید فعال یا غیرفعال باشد) بیشتر از فشار ورودی باشد، شیر به درستی عمل نخواهد کرد.
شیرهای برقی یا سلونوئیدی بر اساس چند راهه بودن، نوع برق مصرفی، و وضعیت آن ها در حالت غیر فعال به چند دسته تقسیم می شوند. به طور مثال، بعضی از شیرها سلونوئید به طور مستقیم به شیر دستور می دهد و بعضی دیگر از آن ها خود به عنوان یک شیر کمکی یا کنترلی در سیستم هیدرولیک عمل می کنند.همانطور که خواندید، شیرهای برقی اهمیت زیادی در قطع و وصل و کنترل جریان سیالات در یک سیستم هدایت سیال را دارند، از این رو در سیستم غبارگیری نیز می توانند با همین کاربرد مورد استفاده قرار بگیرند.
اصل سیستم غبارگیری، هدایت جریان هوا به داخل محفظه بگ فیلتر و سپس هدایت آن به سمت فیلتر ها است. از آنجایی که هوا نوعی سیال محسوب مب شود، می توان گفت که برای کنترل جریان آن یک شیر برقی برای تکمیل این سیستم نیاز است.شیرهای برقی انواع بسیار مختلفی دارند که در زیر برخی از آنها به همراه توصیحاتی آمده است. این شیرهای برقی به صورت دو راهه 90 درجه بوده که مخصوص غبارگیری طراحی و ساخته شده اند و در فراوری محصولات بتنی ، غبارگیری محصولات کشاورزی، ریخته گری و فراوری مواد غذایی کاربرد دارند.
شیر برقی آسکو ASCO
شرکت آسکو ASCO در سال 1888 به عنوان تولید کننده کنترل آسانسور ، کمپرسور و ژنراتور تاسیس شد. در سال 1910 شرکت آسکو ASCO شیر برقی یا سلونوئید ولو ها را اختراع کرد.اختراع جدید کمپانی آسکو باعث شد تا برای نیاز های مختلف شیر های برقی خاص طراحی شود. با گذشت زمان کمپانی آسکو ASCO توانست به تکنولوژی تولید سایر شیر ها دست یابد. شیر های زیگنال و شیر های دایرکشنال از این قبیل شیر ها بودند. در سال 1985 شرکت آسکو ASCO توسط امرسون ، یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکتهای صنعتی جهان خریده شد.
در این دهه ، امرسون شرکت Joucomatic ، پیشروترین تولیدکننده شیرآلات پنوماتیک اروپا را خریداری کرد و آن را به خانواده آسکو ASCO اضافه کرد. شیر برقی مشترک شرکت های ASCO JOUCOMATIC آسکو ژوکوماتیک در نمایندگی ASCO JOCOMATIC در سراسر جهان و به خصوص فرانسه عرضه شد. چند سال بعد شرکت امرسون شرکت numatics را با ASCO ادغام کرد.محصولات و تکنولوژی این دو شرکت باعث تولید طیف گسترده و با کیفیتی از محصولات پنوماتیک شد.
محصولات فوق و بگ فیلتر ها Bag Filter که به شیر برقی بگ فیلتر یا شیر های نود درجه ASCO آسکو نیز معروفند توسط کمپانی آسکو تولید و در نمایندگی ASCO با قیمت ارزان عرضه می شود . شرکت ASCO JOUCOMATIC که سال ها قبل ادغام شده بودند و محصولات این دو شرکت با نام ASCO تولید و عرضه میشد. پس از ادغام دو شرکت با شرکت numatics محصولات عرضه شده در نمایندگی ASCO در سراسر جهان تنوع و جامعیت بیشتری پیدا کرد. شعب و نمایندگی فروش ASCO numatics در اکثر کشور های دنیا محصولات با کیفیت این شرکت را عرضه میکنند.محصولات عرضه شده در نمایندگی آسکو ASCO بسیار با کیفیت بوده و در واقع مجموعه کمپانی های فوق که ادغام شده اند همگی جزء کمپانی های بزرگ در این صنعت هستند.
محصولات آسکو ASCO
محصولات تولید شده در این سه کمپانی بسیار جامع هستند و شامل تمامی گروه محصولات پنوماتیک می شوند.محصولات این سه شرکت در صنایع خاص و حساس مانند کارخانه آرد، صنایع اتمی، صنایع خودرو سازی و کشتی سازی و سیمان بسیار پرکاربرد است.برای مثال در کارخانه های سیمان از شیر های نود درجه آسکو ASCO به نام بگ فیلتر Bag Filter گفته میشود استفاده میشود. در صنایع نظامی معمولا از شیر برقی های ضدانفجار ASCO استفاده می شود.این کمپانی همچنین تولید کننده محصولات وکیوم است.
به معرفی دسته های محصولات این شرکت می پردازیم:
1- تجهیزات وکیوم از جمله شیر برقی و قاپک وکیوم ASCO numatics
2- شیر برقی آسکو ASCO در سایزهای مختلف تولید می شود و جنس بدنه از آلومینیوم بوده و حد اکثر فشار کاری آن 8.5 bar است. این شیر با هر دو جریان DC و AC کار میکند و حداقل فشار آن 0.35 bar اندازه گیری شده است. سیالی که این دستگاه بر مبنای آن کار می کند ، هوا است.
3- فیلتر رگلاتور و روغن زن و واحد مراقبت numatics
4- جک و سیلندر پنوماتیک numatics
5- شیر های ایزو ASCO JOUCOMATIC
6- انگل ولو های ASCO
شیر برقی دوراویس Duravis
شیر برقی بگ فیلتر دوراویس Duravis که ساخت کمپانی های دوراویس ترکیه و EMC چین است ، از جمله محصولات بسیار با کیفیت همراه با قیمت فوق العاده مناسب است که در سایزهای 1/2 تا 3 اینچ و حد اکثر فشاری کاری آن 8.5 بار و حداقل اختلاف فشار آن 0.35 بار و جنس این شیر برقی از آلومینیوم می باشد .
شیر برقی توربو Turbo
شیر برقی توربو Turbo در سایزهای مختلف تولید می شود ، دمای کاری شیر برقی توربو بین منهای 20 تا مثبت 80 درجه است که با حد اکثر فشار کاری 7.5 bar و حداقل اختلاف فشار 0.5 bar کار می کند. شیر برقی توربو را کشور ایتالیا تولید و صادر می کند. بدنه و رویه این دستگاه از جنس آلومینیوم ساخته شده است. همچنین این شیر برقی با جریان AC و DC 12، 24، و 220 ولت کار می کند.
سیالی که در این دستگاه برای آن ساخته شده هوا است . برخلاف شیرهای دستی و مکانیکی، در شیرهای برقی توان محدودی برای عملکرد شیر وجود دارد. بنابر این لازم است که از این توان محدود به بهترین نحو و با بالاترین بازده ممکن استفاده شود . در شیرهای برقی ، جزء عملگر می تواند موتور برقی باشد. موتورهای برقی به ندرت در سیستم های هیدرولیک یا پنوماتیک کاربرد دارند. اما در زمانی که یک کانال بزرگ برای عبور سیال داشته باشید و سیال نیز کم فشار باشد ، می توانید از موتور های برقی استفاده کنید.
نکات مهم در انتخاب شیر برقی
در هنگام انتخاب شیر برقی برای بگ فیلتر باید به موارد زیر توجه کنید :
ولتاژ و جریان شیر
نوع ولتاژ اعمالی به شیر
حداکثر زمان روشن بودن شیر
نوع شیر برقی و کاربرد اصلی آن
اندازه دهانه و بدنه
حداقل و حداکثر فشار
مواد، دما و محیطی که شیر می تواند در آن عمل کند
نوع اتصال برای هر دستگاه
دانستن این موارد در هنگام انتخاب شیر اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که اگر در حین کار کردن شیر برقی بگ فیلتر، فشاری بیش از توان آن به آن وارد کنید، ممکن است شیر در هنگام باز یا بسته شدن دچار اشکال بشود. در صورتی که شیری را انتخاب کنید که فشار اعمالی، بیشتر از میزان سیر تحمل آن باشد، شیر آسیب دیده و حتا ممکن است سایر قسمت های سیستم را نیز دچار مشکل کرده و یا به آنها آسیب بزند.
در صورتی که به هنگام استفاده از شیر برقی بگ فیلتر، منبع تغذیه نامناسب به آن متصل شود، ممکن است که بوبین شیر و یا حتی منبع تغذیه آسیب ببینند. همچنین اگر شیر انتخابی شما برای کاربرد متناوب ساخته شده باشد اما آن را به صورت مداوم در تمام مدت استفاده کنید، شیر دچار آسیب می شود و ممکن است بسوزد. بنابراین بهتر است در زمان خرید آن، برگه اطلاعاتی مربوط به آن یا کاتالوگ را از فروشنده دریافت نمایید.
انواع شیر برقی بگ فیلتر بر اساس هندسه و دهانه
شیر برقی دو راهه : این شیر دو دهانه دارد. در این نوع شیر، زمانی که جریان الکتریکی وارد بوبین می شود فشار از یک طرف به طرف دیگر جاری می شود و در هنگام قطع تغذیه ، جریان نیز متوقف می شود.
شیر برقی سه راهه : این شیر سه دهانه دارد. در هنگام برقراری جریان برق در بوبین، یکی از ورودی ها به دهانه مشترک در بوبین متصل می شود و فشار برای انبساط سیلندر پنوماتیک اعمال می گردد. هنگامی که تغذیه قطع شود، فشار از این طریق تخلیه شده و سیلندر به حالت اول برمی گردد.
شیر برقی چهار راهه : این شیر چهار دهانه دارد. در حالت اتصال تغذیه، هر یک از درگاه های این شیر به درگاه متناظر در روبه روی خود متصل می شود. در حالت قطع تغذیه این اتصال برعکی می شود. اگر شیری که انتخاب کرده اید و یا از قبل داشتید، برای کاربرد کنونی درگاه های بیشتری از آنچه شما نیاز دارید دارد، می توانید پیکره بندی کمتری را برحسب نیاز خود استفاده نمایید. به این صورت که یک شیر چهار راهه می تواند به عنوان یک شیر سه راهه و دو راهه، و یک شیر سه راهه می تواند به صورت شیر دو راهه نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
گروه مهندسین کبیر تامین کنندگان قطعات صنعتی آماده پاسخگویی به درخواست های صنعتی کشور می باشد . فروش انواع شیرهای سلونوئیدی برای استفاده در سیستمهای کنترل پنوماتیکی از برندهای مرغوب اروپایی و آسیایی به قیمت عمده
فروش قطعات یدکی شیر برقی ، دیافراگم کوچک و بزرگ ، اسپول ، بوبین ، خار ، سوکت و …
فروش شیر سلونوئیدی Solenoid Valves , شیر دیافراگمی Diaphragm Valves , شیر برقی بگ فیلتر Bag Filter به قیمت عمده
اکچویتورهای بادی ( با زاویه چرخشی 90 درجه و 180 درجه – فنر برگشت )
اکچویتورهای برقی ( on وoff – تدریجی – 4 تا 20 میلی آمپر )
شیر های برقی 2-2 (آب ، بخار ، گاز ، اسید، نرمالی بسته و باز- وکیوم- مدل دیافراگمی و سوزنی-جنس بدنه پی وی سی ،استیل ، برنجی- بوبین ضدآب و ضدانفجار – با فشار کاری 7 و10 و16 و40 باری)
شیر های برقی نامور ( 2-3 و 2-5 – ضد آب و ضد انفجار )
شیر های بگ فیلتر (معمولی – پیلوت دار)
شیر های گیوتینی ( فلکه ای – موتوری )
شیر های پروانه ای ( تیپ ویفری ،لاگ وفلنچی- تیغه استیل ،کروم و برنز آبکاری شده– لاستیک تفلون ،سیلیکون و NBR –به صورت گیربکسی ،دستی و موتور خور )
شیر های توپی ( جنس بدنه برنجی و استیل 304 و 316 – دو راهه و سه راهی به صورت L و T- رزوه ای و فلنجی PN 16 وکلاس 150و 300و 600- موتورخور و دستی )
انگل ولو ( تمام استیل 304 ، 316 و کله پلاستیکی –فنر برگشت و دو فرمانه- تک پیلوت و دو پیلوت – رزوه ای ،جوشی و فلنچی )
لیمیت سویچ باکس ( پروکسیمیتی – ضد انفجار – معمولی )
واحدفروش کلیه ملزومات صنعتی با مارک های معتبراروپایی از جمله :
فروش کلیه قطعات مارک ACL ایتالیا (شیر برقی ،تایمر وغیره…)
فروش کلیه قطعات مارک EWO (واحد مراقبت ،رگولاتور وغیره…)
فروش کلیه قطعات مارک HYDAC (آکومولاتور، بلادر،فیلتر وغیره…)
فروش کلیه قطعات مارک OLAER ( آکومولاتور ، بلادر و غیره…)
فروش کلیه قطعات مارک SMC ( جک ،شیر برقی ،سنسور و غیره…)
فروش کلیه قطعات مارک PARKER ( شیر برقی ،شلنگ و غیره…)
فروش کلیه قطعات مارک WIKA ( ترانسمیتر ،گیج و غیره…)
فروش کلیه قطعات مارک ASCO ( انگل ولو ،بگ فیلتر و غیره…)
فروش کلیه قطعات مارک FESTO (اکچویتور ،جک وشیربرقی و غیره…)